Mindmapping gør beslutningsprocesser synes som flyver Kites

Beslutningstagning er et vigtigt element i vores liv. Vi opfordres til at træffe beslutninger på alle niveauer af vores aktiviteter – uanset om det er noget så simpelt og banalt som valg af ret kjole til en fest eller de mere kritiske som vover sig ind i en ny virksomhed. Uvægerligt, større beslutninger dybe konsekvenser og derfor har brug for stor forsigtighed.

Selv når vi gøre informerede beslutninger der muligvis endnu andre kræfter på spil, som har virkningen at trække os i forskellige retninger. Det centrale element er derfor at udarbejde ikke bare for kendte konsekvenserne, men for andre mulige og uforudsete elementer så godt.

Selv om visdom, ordentlig dømmekraft og erfaring er afgørende for at gøre den rigtige beslutning, mavefornemmelse og fornemmelser indtager en vigtig plads i vores beslutningstagning. Vi finde mange erhvervsprojekter blev en realitet ved følgende mavefornemmelse og stærk fornemmelser. Samlet set kan man sige at lang eksponering, kritisk og indsigtsfulde analyse og langt snæversynethed er afgørende elementer for at tage de rigtige beslutninger.

De fleste af os har ikke fordel af bred erfaring til at være klogt. Selvom vi kan søge råd fra mere erfarne og udsatte enkeltpersoner, for de fleste vedkommende, vil vi gøre beslutningsprocessen på vores egne. Dette er, hvor klarhed i tanke og detaljer høj grad vil hjælpe os. Du er nødt til at analysere det sandsynlige resultat, som din beslutningstagning vil medføre. At vide det sandsynlige resultat, at din beslutning vil skabe vil skabe klarhed til dine tanker. Når indsatserne er vejede lige over en beslutning, er det bedre at være forberedt på den bedste og værste tilfælde. Forberede dig selv med et sæt af handlingsplan for at beskæftige sig med det samme vil bidrage til at tackle situationen behændigt.

Til tider et problem, situationer eller spørgsmål kan overvælde os, og vi kan finde selv forvirret og usikker på, om at tage en beslutning. Ved vejer alle muligheder objektivt og at vælge den mest hensigtsmæssige, bliver dine prioriteter klart.

Et simpelt værktøj, der vil hjælpe dig til at analysere forskellige aspekter af en beslutning er Mind Mapping. Da Mind Maps er baseret på ikke-lineære metode til at bruge kun key ord og sætninger, i stedet for de konventionelle lineære metode af lange sætninger i teksten, er det en nem måde at indfange strømmen af dine tanker om et emne eller problem under forespørgsel. Vi vil være i stand til at give vores fulde opmærksomhed til spørgsmål eller problem ved hånden, og tænke igennem oparbejde i dybden.

Også, som Mind Map er forankret på foreninger, det hjælper os til at binde op blandt forskellige elementer af vores beslutning beslutningsproces. Vi vil være i stand til at se links og forbindelser og følger mellem de forskellige aspekter af vores beslutning. Derudover indpasses mindmaps i parallel behandling evne til vores hjerne ved hjælp af strålende tankegang. Dette indebærer, at lade vores tanker flow i forskellige retninger uhindret, selv om tanken synes irrelevant.

Du kan se på forskellige muligheder og gøre en vægtet analyse baseret på konsekvenserne flyder fra en sådan beslutning. Du kunne prioritere dine muligheder, se sammenhængen mellem forskellige elementer af dit valg og baseret på disse, gøre en rigtige beslutning. Mindmaps er derfor af umådelig værdi på fører dig gennem processen med at beslutningsprocessen.

Jo mere snu vi blive i beslutningsprocessen, jo større vores følelse af præstation og tilfredsstillelse. Drage fordel af dette sind værktøj og lære Mind Mapping.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.