Aktiemarkedet investors værste fjende

Hver aktiemarkedet investor står over for en primal fjende. En fjende så perverse, det vil drive tusindvis af investorer fra aktiemarkedet gennem sin evne til at besejre selv de mest øvede investeringsstrategi. Hvem er denne fjende, du spørger? Din bue nemesis, i dette tilfælde går ved navn E. bevægelser… Spørg mig ikke hvad “E” står for.

Følelser er den drivende kraft bag hver aktiemarkedet cyklus. Ganske enkelt, hvis de ikke var til stede i aktiemarkedet, investorer kunne høste belønninger baseret udelukkende på den ekspanderende eller vigende økonomi, og professionelle forhandlere ikke ville have nogen saftige overskud fra disse følelsesmæssige fejl at få fat i.

Her er et eksempel scenario:

Lad os sige at du har gjort dit hjemmearbejde, læse bøger, handles på papir, og nu du laver dine inderste drøm til virkelighed ved at investere i markedet og at tjene penge!

Du nærmer modent tab som en del af indlæringskurven. Du har oplevet din andel af dem, men dine gevinster er stadig i spidsen, takket være det engagement, du har foretaget af ikke afviger fra din valgte strategi. Eufori sidder på din skulder.

En dag, efter 3 frustrerende timer i trafikken, du komme hjem for at finde ændringer. Du ved, du skal følge din strategi, men Stress og grådighed er i afgift. Du køber og sælger uden for din strategi, men er sikker på, at det vil være ok-bare denne ene gang.

Nu priserne er faldende og frygt træder ind i lokalet.

Frygt angreb hver investor selvtillid med glubende behov for kontrol. Du bruger søvnløse nætter lytter til hans mantra – du ved ikke, hvad du laver.

Frygt og grådighed nu dikterer strategien. Selvtillid er på listen over kritiske. Fornuft og forsigtighed er under angreb og er ved at miste.

Du ignorerer primære investeringer reglen købe lav, sælge høj, fordi du har mistet for meget og er nødt til at forrente. Du lukker øjnene og dykke at inddrive dit tab. “Det vil virke,” siger grådighed på din højre. “Det har at arbejde!” svarer frygt på din venstre side.

Din partner er nu gået ind i kampen og chikanen du om de tabte penge. Din kapital er næsten væk. Du har begået en fejl frygteligt og investeret penge, som du har brug for nu. Margen opkald foretages. Du er ude af kontrol.

Mens komponenterne i ovennævnte scenario vil ændre, forbliver katalysator for dette mareridt den samme – følelser. Du vil overleve mareridtet, men oplevelsen vil for evigt ændre dig. Frygt bliver skyggelægge hver fremtidige aktiemarkedet beslutning og i alvorlig grad begrænse din evne til at objektivt evaluere ethvert investeringsmulighed ud af frygt for, at du mister igen. Men det behøver ikke at være sådan.

Udvikling af en strategi til at håndtere følelser kan give dig en vindende kant.

Her er hvordan:

Ikke gå ind i aktiemarkedet til at føle dig godt tilpas.

Altid se uden for aktiemarkedet for selvforherligelse og bekræftelse.

Forpligte sig til at holde sig til din valgte handlingsplan eller strategi. Ikke afvige.

Når tab sker, undersøge det og lære af det. Prøv ikke at få selv.

Tænk før du Spring ind i noget

Hvis du er stresset, sårbare, eller overdrevent følelsesmæssig handler (høj eller lav), ikke. Det er ikke værd den finansielle risiko.

Husk, at nøglen ikke er at nægte eller begrænse dine følelser, men i stedet forstå, hvordan de påvirker din investeringsbeslutninger og udvikle en strategi til at arbejde med dem.

Du kan kopiere og bruge denne artikel som forfatter by-line er inkluderet, og intet er forandret. ArticleCity.com retningslinjer for brug af artikler kan findes her, hvis du ikke har læst dem:

Slet dette stykke før du bruger artikel. ***

One Comment

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.